HeRmeS logo
 
   
 
Recreacup 2016 (zaterdag)
 

Op zaterdag 26 november 2016 was het weer zover. Negen enthousiaste (mini)skippers stonden te popelen om naar de jaarlijke recreacup in Nevele te vertrekken. Iedereen stond op tijd klaar aan de zaal in Wespelaar zodat we konden beginnen aan een autorit van een dik uur. Ja, het was dit jaar weer niet bij de deur, maar dat kon ons plezier niet bederven! Eenmaal aangekomen, stond trainster Charlotte ons al op te wachten en konden we onze kleedkamer zoeken. We warmden nog even op terwijl mama en papa een plekje in de tribune zochten en we waren er klaar voor.

We sprongen altijd op dezelfde 2 veldjes, en iedereen om de beurt. Bij de eerste oefeningen, speed en wrap (nee niet het gerecht 😉), had iedereen wat zenuwen. Een paar geruststellende woorden van Margot waren nodig om de leden wat op hun gemak te stellen zodat iedereen beter kon presteren. Bij de wrap behaalde Hanne (miniskippers) dan ook maar liefst 12 sprongen op 30 seconden! Noortje (skippers 4e en 5e leerjaar) behaalde zelfs de 3e plaats bij deze oefening. De opdracht nadien, twin speed step, hield in dat de skippers afwisselend 2x op de rechtervoet en 2x op de linkervoet moesten springen. De skippers van het 5e leerjaar moesten dit zelfs achterwaarts uitvoeren. Maar dit hield Michelle (skippers 4e en 5e leerjaar) niet tegen om 41 sprongen en hierbij de 5e plaats bij deze oefening te behalen.

Elk jaar zijn er op de recreacup ook 2 verrassingsoefeningen. Dit zijn oefeningen die we op voorhand niet kennen en dus pas ter plaatste te weten komen. Het zijn steeds grappige, zotte oefeningen. Bij de eerste verrassingsoefening moesten de deelnemers met een heel lang touw met zachte, plooibare handvaten springen. Dit was zeker voor de kleinsten onder ons, geen gemakkelijke opdracht. Toch kon Amy (miniskippers) 24 sprongen uitvoeren en kreeg daardoor de 5e plaats bij deze oefening. Bij de tweede verrassingsoefening moesten de deelnemers zo lang mogen ‘a’ zeggen in één adem. Hierbij moesten ze vervolgens zoveel mogelijk sprongen behalen. Wanneer de adem op was, moesten ze stoppen met springen. Geen gemakkelijke opgave dus! Iedereen begon meteen te oefenen aan de zijlijn door zolang mogelijk ‘a’ te zeggen. Sophie (miniskippers) sprong bij deze oefening 26 sprongen door haar lange adem en werd hierbij 4e. Iedereen werd nadien verbaasd door Pixie (skippers 4e en 5e leerjaar) die 2e werd bij deze oefening met 47 sprongen! Dat vele babbelen tijdens de trainingen is dan toch nog ergens goed voor 😉.

Nog een grappige oefening was de grasmaaier. Dit vonden al onze skippers heel plezant. Daardoor behaalde Merel (miniskippers) die nog maar 3 maanden ropeskipping doet, maar liefst 8 sprongen. Dorine (skippers 4e en 5e leerjaar), al enkele jaren trouw lid bij HeRmeS, behaalde 37 sprongen! Nadien moesten er dubbeltjes gesprongen worden, waarbij Anke (skippers 4e en 5e leerjaar) schitterde met 24 dubbels. De laatste oefening, caboose, was misschien wel de moeilijkste. Noortje (skippers 4e en 5e leerjaar) behaalde hierbij wel degelijk 11 sprongen en werd 5e bij deze oefening.

Na al dat springen, volgde de prijsuitreiking. Er werd door iedereen van HeRmeS heel hard gejuicht bij het afroepen van Pixie Depauw, die een fantastische 14e plaats behaalde, en van Noortje Merckx die maar liefst 6e werd bij de Mini's 2! Iedereen was echter ook tevreden van de eigen prestaties en had vooral veel plezier gemaakt. Hiervoor kregen ze van BRSF dan ook een mooie brooddoos cadeau. Nog even enkele groepsfoto's nemen en vervolgens na een lange dag weer op weg naar Wespelaar.

(Geschreven door Margot Janssens)

 
Opmerkingen over deze site ? Mail naar bestuur.hermes@gmail.com