HeRmeS logo
 
   
 
Rope Skipping
 

Rope skipping is zoveel meer dan touwtje springen. Het is een volwaardige sport die over heel de wereld aan populariteit wint.

Rope skipping is een sensationele, spectaculaire vorm van touwtje springen waarbij allerlei variaties of tricks met één of meerdere touwen door één of meerdere skippers worden uitgevoerd.

Rope skipping bestaat uit drie grote delen :

Single rope is een onderdeel waarbij er door één springer oefeningen worden uitgevoerd in één touw. Skippers kunnen alleen werken of in groep en leuke groepsroutines in elkaar boksen. De creativiteit wordt gestimuleerd doordat ze verschillende tricks vrij kunnen combineren.

Double dutch is een uitdagend element van rope skipping waarbij gesprongen wordt in twee touwen die alternerend draaien. Belangrijk bij dit onderdeel is het draaien, het springen en het samenwerken.

Wheel bestaat in enorm veel variaties. Je kan met twee in één touw springen (2 in 1), met twee in twee touwen waarbij je elk één handvat van de twee touwen vasthebt (chinese wheel), met drie in drie touwen (3 wheel), traveller waarbij een skipper een rij skippers meeneemt, enz enz... de variaties zijn onuitputtelijk.

Je kan de onderdelen ook mixen : double dutch springen in single rope, van double dutch overgaan naar wheel ...

Rope skipping is dus meer dan ...     Touwtje draaien
 
Opmerkingen over deze site ? Mail naar bestuur.hermes@gmail.com